Ventilatoren met afstandsbediening

Het comfort van een ventilator thuis kan worden verhoogd door een afstandsbediening: u kunt deze gebruiken om uw apparaat naar wens aan te passen zonder op te hoeven staan. De grootste innovatie zijn moderne ventilatoren met wi-fi. Deze kun je instellen via smartphone app, en zelfs spraakbesturing is soms mogelijk.

Ventilatoren met afstandsbediening voor thuis

Ventilatoren in je eigen huis zijn al praktisch: ze brengen op warme zomerdagen betrouwbaar frisse lucht zonder veel te storen. Maar het is onaangenaam als je ’s nachts uit bed moet komen om de ventilator uit te schakelen. Ventilatoren met afstandsbediening brengen veel voordelen met zich mee en je bespaart jezelf onnodige struikelblokken en vervelende bochten en stretching.

Voor wie zijn ventilatoren met afstandsbediening geschikt?

Een klassieke ventilator is uitgerust met knoppen op de behuizing waarmee u een ventilatorpodium kunt instellen en de rotor kunt draaien. Om in en uit te schakelen, geven sommige ventilatoren u ook de mogelijkheid om te worden gekoppeld aan een lichtschakelaar, zodat ze beginnen te werken wanneer u het licht inschakelt. Een dergelijke regeling met een lichtschakelaar is vooral gebruikelijk voor badkamerventilatoren, die dicht bij de muur zijn verborgen en moeilijk toegankelijk zijn. Met een afstandsbediening voor uw ventilator kunt u niet alleen de ventilator in- en uitschakelen zonder de behuizing te benaderen; U kunt ook schakelen tussen verschillende bedrijfsmodi en ventilatorfasen.

Fan Remote Control bij Amazon*

De meeste klanten die kiezen voor een ventilator met afstandsbediening genieten van de Gemak van het kunnen bedienen van de ventilator zonder op te staan. Of je nu in bed ligt, op de bank zit of aan je bureau werkt, je kunt de ventilator aanzetten. Voor veel ventilatormodellen geldt een Afstandsbediening is voordelig als de ventilatorbehuizing moeilijk toegankelijk is, Dit is het geval met plafondventilatoren, maar ook met voetstukventilatoren, zou je moeten bukken en ontwrichten om de schakelelementen te bereiken. Met name als de ventilator al is ingeschakeld en de rotoras heen en weer zwaait naast de rotatie van de ventilator, kunt u zich gemakkelijk verwonden wanneer u op de behuizing reikt. Afstandsbedieningen voor kamerventilatoren zijn daarom een grote hulp voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit.

Aanbevolen lectuur:

Deze geweldige gids helpt met veel open vragen over fans.

Wat zijn de nadelen van een ventilator met afstandsbediening?

Opmerking: hoe gemakkelijker het voor u is om de ventilatorinstellingen te wijzigen, hoe gemakkelijker het voor alle anderen is. Als je kinderen in huis hebt, zullen ze het leuk vinden om met de afstandsbediening voor de ventilator te spelen en verschillende combinaties van bedrijfsmodi uit te proberen. Zeker, de ventilatoreigenschappen zijn tot het uiterste uitgeput. Ook Huisdieren kunnen per ongeluk op de afstandsbediening stappen en wijzig de ventilatorconfiguratie.

Innovatie: Ventilatoren met Wifi-bediening

In plaats van een klassieke afstandsbediening voor je ventilator thuis, zijn er nu steeds meer modellen die ook WLAN-compatibel zijn en via de smartphone-app kunnen worden bediend. Hoewel een dergelijke functie weinig nut heeft voor tafelbladventilatoren op kantoor, kunt u ervan profiteren voor grotere plafondventilatoren en ventilatiesystemen. Op de lange termijn kunnen wifi-ventilatoren worden geïntegreerd in een smart home-netwerk, dat bijvoorbeeld verwarming en kamerventilatie op intelligente wijze coördineert.

Torenventilator met afstandsbediening en ruimtethermometer

De torenventilator van Tecvance* is geïnstalleerd in een zilvergrijze behuizing met een diameter van 31 cm en een hoogte van 89 cm. Naast drie verschillende ventilatorfasen kunt u kiezen uit drie bedrijfsmodi, waaronder een slaapmodus waarin de blower na verloop van tijd wordt uitgeschakeld, zodat u snel in slaap kunt vallen, maar zonder ’s nachts veel lawaai te veroorzaken. De ventilator wordt geleverd met een infraroodafstandsbediening, die u kunt gebruiken om in en uit te schakelen en om de ventilatorconfiguratie te wijzigen. Bovendien is de kolomventilator aangesloten op een kamerthermometer, die zorgt voor een constant up-to-date indicatie van de kamertemperatuur op het display van de ventilator. Deze veelzijdige ventilator van Tecvance wordt aangeboden voor 55 euro.

TECVANCE Tower Fan PLUS - Torenventilator met afstandsbediening, kolomventilator stil, 80°...
TECVANCE Tower Fan PLUS – Torenventilator met afstandsbediening, kolomventilator stil, 80°…

  • Ventilator met IR-afstandsbediening, 3 snelheidsniveaus (laag / gemiddeld / sterk) en digitaal LC-display – GS-gecertificeerd
  • Krachtig en krachtig met 45 W motor voor een aangename en koele tocht – schakelbare timer instelbaar van 1 – 12 uur
  • 3 verschillende windmodi instelbaar – Natuurlijk (simuleert natuurlijke luchtstroom), Slaap (afnemende windsterkte) en Normaal (constante luchtstroom)

Ventilator met geurcompartiment

TZS First Austria biedt een vergelijkbaar model met zijn torenventilator*. De case wordt echter geleverd in een helder wit en is een beetje slanker dan het product van Tecvance. U kunt ook kiezen uit drie verschillende ventilatieprogramma’s met het TZS-apparaat; er is ook een natuurmodus waarin de luchtstroom niet continu wordt geproduceerd, maar harmonieus stijgt en daalt om op natuurlijke wind te lijken. Een bijzonder kenmerk van dit model is het extra geurcompartiment voor de ventilator. Hier kun je aromatische oliën besprenkelen, waar de lucht later langs wordt geblazen. Op deze manier wordt deze ventilator met afstandsbediening een bron van geur voor uw huis.

TZS First Austria 60 Watt 79 cm kolomventilator met afstandsbediening, slaapstand, timer...
TZS First Austria 60 Watt 79 cm kolomventilator met afstandsbediening, slaapstand, timer…

  • KRACHTIG + EFFECTIEF: Vanaf nu kan de hitte uw gezonde slaap niet langer schaden: de slim ontworpen en extreem stille torenventilator …
  • SMART + QUIET: Geniet van een natuurlijk briesje in de natuurmodus. Schakelt tussen UIT naar hoog.
  • FUNCTIONEEL + RUSTGEVEND: Drie snelheidsniveaus en de aangename draaifunctie met een draaihoek van 65° graden zorgen voor rustgevende…

Wi-Fi ventilator met spraakbesturing

Het model NX4538-944 van Sichler huishoudelijke apparaten* voor ongeveer 50 euro is een torenventilator die je via smartphone kunt bedienen. Net als bij een normale ventilator kunt u kiezen tussen verschillende niveaus van luchtstroominstellingen en, naast constante stroom en stijve oriëntatie, ook een heen en weer zwenken van de ventilator en een toename en daling van de luchtstroom programmeren. Het bijzondere van deze ventilator is dat deze via WLAN kan worden bediend. Naast een officiële smartphone-app is het apparaat compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa, dus je kunt zelfs hun spraakherkenning gebruiken om je ventilator aan te passen. Je hebt dus geen afstandsbediening meer nodig voor deze ventilator, maar kunt direct in de ruimte commando’s geven om de ventilatorinstellingen te wijzigen.

Sichler huishoudelijke apparaten WLAN-ventilator: Torenventilator met WLAN en app, voor Siri, Alexa en ...
Sichler huishoudelijke apparaten WLAN-ventilator: Torenventilator met WLAN en app, voor Siri, Alexa en …

  • Verfrist kamers tot 20 m² • Wereldwijd bestuurbaar via gratis app • Bestuurbaar met spraakopdracht • Kan worden gekoppeld aan thermostaat en nog veel meer • Draaibaar in de…
  • Voor ruimtes tot 20 m² • Draaimodus schakelbaar: oscilleert onder een hoek van 45° • Compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant: via …
  • 3 snelheidsniveaus • Uitschakeltimer: 30 minuten tot 7,5 uur, instelbaar in stappen van 30 minuten • Ook compatibel met Siri van Apple:…