Welke stofzuigers zijn geschikt voor mensen met een allergie?

Mevrouw verkoudheidsziekte

Verkoudheidssymptomen bij stofallergie (Bron: HaticeEROL / pixabay.com)

Jeukende, rode ogen en een permanente drang om te niezen beïnvloeden de kwaliteit van leven. Wie lijdt aan een huisstofallergie, een pollenallergie of een dierenhaarallergie is daarom op zoek naar manieren om gespaard te blijven van de vervelende symptomen, althans in de eigen vier muren.

De basisvoorwaarde is een volledig schoon milieu. Met name het schoonmaken van het huis vormt een uitdaging voor mensen met een allergie. Dit is waar stof, vuil, bacteriën, pollen en allergenen worden opgezweept, wat de symptomen kan verergeren.

Met de geschikte stofzuiger kan de reiniging nu worden uitgevoerd zonder hoesten, loopneus en keelkrabben. Maar welke apparaten zijn geschikt? Dit artikel geeft antwoorden!

Hebben mensen met een allergie een speciale stofzuiger nodig?

Mensen met een allergie reageren gevoelig voor irriterende stoffen in de binnenlucht. Dit kunnen dierenhaar, mijten, huisstof of stuifmeel zijn. Ze dromen ervan om bij het schoonmaken van hun huis een druipende neus bespaard te blijven.

Fabrikanten reageren op dit verzoek met Hypoallergene stofzuigers. Deze zijn bagless of met een tas verkrijgbaar. Daarnaast hebben sommige modellen een HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter of een waterfiltratiesysteem.

Filter een intensieve reiniging van oppervlakken en textiel en reinig de Afvoerlucht. Conventionele stofzuigers daarentegen geven fijnstof en allergenen na het zuigen weer af in de kamerlucht. Een teken is de typische stofzuigergeur.

Als allergiepatiënt, stofzuig zonder problemen: om de kamerlucht volledig te bevrijden van stof en vuil, het gebruik van een innovatieve en krachtige waterstofzuiger. Dit bevochtigt ook de lucht zodat de luchtwegen niet worden blootgesteld aan irritatie.

Pro-Aqua Vivenso Waterstofzuiger

Image Credit: Pro-Aqua Duitsland / Oostenrijk

Wat is een waterstofzuiger?

Een waterstofzuiger is een moderne stofzuiger. Deze heeft een speciale watertank met een inhoud van 2,5 tot 5 liter en een krachtige motor.

Het hart van het apparaat is de Afscheider, die stof- en vuildeeltjes uit de kamerlucht in het water perst en zo bindt. De waterstofzuiger geeft de gereinigde lucht weer af. Het vuile water wordt dan afgevoerd.

Het voordeel: In tegenstelling tot conventionele stofzuigers worden op dit moment geen afval- of vuildeeltjes weer opgezweept. Om deze reden is de waterstofzuiger bijzonder geschikt voor mensen met een allergie.

Verder wordt de waterstofzuiger beschouwd als energie-efficiënt en duurzaam Mogelijkheid om het huis volledig schoon te maken. Afhankelijk van de toepassing verbruikt het apparaat tussen de 120 en 650 watt elektriciteit.

Hoe goed zijn waterstofzuigers?

Waterstofzuigers worden beschouwd als krachtig en efficiënt. Bovendien beschikken ze over state-of-the-art technologie. Allergenen, huisstof en andere irriterende stoffen worden dus volledig gebonden en komen na het zuigen niet meer in de kamerlucht terecht.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een hoogwaardige separator, die een output heeft van maximaal tot 25.000 omwentelingen per minuut en scheidt de lucht en het vuil. Dit voorkomt de vorming van luchtbellen. Een droog filter is niet nodig.

De hoogwaardige en innovatieve Vivenso stofzuiger, Made in Germany, kwam als testwinnaar uit een test van RTL.de. Het ETM-testmagazine en de expertstest beoordeelden het apparaat ook met een hoge score.

De voordelen van een waterstofzuiger

  • De efficiëntie: Waterstofzuigers verwijderen 99,998 procent van alle vuildeeltjes in de kamerlucht.
  • Nlr Stroomverbruik: Waterstofzuigers verbruiken maximaal 650 watt elektriciteit. De normale zuigkracht verbruikt ongeveer 320 watt elektriciteit.
  • De kenmerken: Waterstofzuigers kunnen ook worden gebruikt als kamerbevochtigers, aromatizers en natte reinigingsmiddelen.
  • De tijdsbesparing: Stofzuigen en nat reinigen kunnen tegelijkertijd worden gedaan.
  • De extra functies: Met de nodige accessoires kunnen waterstofzuigers worden gebruikt als vacuümafdichters, glazenwassers of luchtpompen.

Resultaat

Vuil, stof, allergenen en mijten veroorzaken fysieke reacties zoals typisch niezen bij mensen met een allergie. Bij het schoonmaken van het huis met conventionele stofzuigers worden de deeltjes in de lucht gewrongen en irriteren ze de luchtwegen. Daarom moeten mensen met een allergie hun toevlucht nemen tot een krachtige en efficiënte stofzuiger met filtersysteem.

Een waterstofzuiger is een waardevol alternatief om irriterende stoffen volledig uit de kamerlucht te verwijderen. Het heeft een moderne motor, een watertank en een afscheider. Deze laatste filtert het stof uit de lucht en drukt het in het water. De vuile vloeistof wordt dan weggegooid.

De testwinnaar van de stofzuigertest op RTL.de is de stofzuiger Vivenso. Het maakt indruk met efficiëntie, een laag stroomverbruik en tal van functies en extra functies.